TERÁPIÁS SEGÍTŐKUTYA HALADÓ KÉPZÉS

A terápiás kutyák szerepe a fejlesztő foglalkozásokban manapság már vitathatatlan. Az ember és a kutya kapcsolata annyira bensőségessé tud alakulni, hogy sokszor segítségünkre lehet egy képzett kutya a problémáink leküzdésében. Egy terápiás kutya szívesen dolgozik gyermekekkel és felnőttekkel egyaránt. Részt vesz akár már bölcsödés korú gyermekek, óvodások és iskolások élmény és fejlesztő foglalkozásain vagy akár egy felnőtteknek szóló állatasszisztált coaching, tréning folyamatban.
Szeretnél Te is a saját kutyusoddal részt venni ebben a csodálatos munkában?

Kérdés esetén keressetek bennünket nyugodtan: 06301835305 vagy info@tiszafuredikutyasuli.hu

Ha érdekel Téged is a terápiás kutyázás világa gyere el képzésünkre, amit a Tappancs Segítőkutyások Egyesülettel közösen szervezünk. 
Ez a tanfolyam azoknak a kutyáknak és gazdáiknak szól, akik már rendelkeznek alapvető engedelmességi készségekkel, és készen állnak arra, hogy új kihívásokkal szembesüljenek és tovább fejlesszék képességeiket.

A haladó képzés fő irányvonalai:
haladó klikkeres tanítás: megismerkedünk a klikkeres tanítás 6 fajtájával, amely a precíz és hatékony tanulást segíti elő, és nagyon jól építi tovább a kutya-gazda kapcsolatot.
akadályok: megismerjük és gyakoroljuk az ügyességi feladatokat, beleértve az akadályok leküzdését, ami javítja a kutya fizikai kondícióját és mentális agilitását.
távolról Irányítás: fejlesztjük a kutya és gazda közötti kapcsolatot úgy, hogy a kutya akár 10 méteres távolságból is elvégezze az alapvető engedelmes feladatokat, mint az ültetés és a fektetés.
megállítás menet közben: megtanítjuk a kutyákat arra, hogy menet közben is megálljanak, ami növeli az irányítást és kézbentarthatóságot.
trükkök tanítása: elsajátítjuk a trükkök tanításának alapjait, nemcsak szórakoztatóak, de elősegítik a kutya tanulási képességének és kreativitásának fejlesztését és nagyon jól építi pozitívan a kutya-gazda kapcsolatot.
apport készség: felépítjük a kutya apport készségét szépen, ahogy a vizsga szabályzat is elvárja a terápiás kutyusoktól.

Szocializáció és kutya-gazda kapcsolat:
kutya-gazda kapcsolat: tovább építjük a pozitív kutya-gazda kapcsolatot, mely elengedhetetlen a temperamnetum vizsga felkészüléséhez
szocializáció: a képzés során bevonunk idegen embereket és kutyákat is bizonyos feladatokba illetve olykor a tanfolyamon részt vevők is cserélnek egymással kutyát. Elkezdjük felépíteni az idegennel való együttműködést.
behívás inger gazdag környezetben: itt már idegen kutyák társaságából történő kihívást is gyakoroljuk.
kínált és talált élelemről való letiltás: megismerkedünk a Temperamentum vizsgán szükséges élelem megtagadás alapjaival, hogy a következő tréningen ezzel már csak részben kelljen foglalkozni.

Miért a Haladó Képzés?
Ez a tökéletes lehetőség a kutyák és gazdáik számára, hogy mélyítsék tudásukat, javítsák kommunikációjukat és építsék tovább a terápiás vizsgához, munkához szükséges tudásukat. A haladó képzés során különös hangsúlyt fektetünk a kutya-gazda kapcsolat megerősítésére és a kutyák mentális stimulációjára.

Mennyibe kerül a képzés?
A képzés díja: 79.900.- Ft, mely két részletben is fizethető.
A képzés 10 alkalmas, heti 1x 1,5 órában.
Az ár nem tartalmazza a vizsgadíjat, mely 8.000.- Ft.

Helyszín: Tiszafüred Mancsos pancsoló
Időpont: 2024.04.21. vasárnap 11:00. 

Hogyan épül fel a képzési terv a kezdetektől a terápiás kutya záró vizsgáig?
A képzési idő mire vizsgázott terápiás kutyusod lesz minimum 1,5 év:
1. Engedelmes képzések
– Haladó tanfolyam: 79.900.- Ft.
2. Terápiás kutyás képzések, SZMSZ rendeletben szabályozott vizsgára felkészítés:
– Temperamentum vizsgára felkészítés: 80.000.- Ft (10 alkalom). Amennyiben más egyesületen keresztül vizsgázik 30% pótdíjat kell fizetni)
– Viselkedés valós terápiás helyzetben, záróvizsgára felkészítés: 120.000.- Ft (15 alkalom). Amennyiben más egyesületen keresztül vizsgázik 30% pótdíjat kell fizetni)
Az árak nem tartalmazzák a vizsgadíjakat!

Jelentkezés képzésre

Ha szeretnél részt venni kutyusoddal a tanfolyamon kérlek először töltsd ki a jelentkezési lapot, ahol meg tudod adni a kutyusod adatait is.
FONTOS! A tanfolyam jelentkezése után lesz egy személyes találkozó, ahol leteszteljük a kutyusod, hogy alkalmas-e terápiás kutyának és rendelkeztek-e a Haladó tanfolyamhoz szükséges tudással. A teszt díja: 8.000.- Ft. Ezt amennyiben elkezded nálunk a képzést beszámítjuk a képzés árába.
A képzésre való jelentkezés, akkor válik véglegessé, ha a tanfolyam díj kifizetésre került!
Kollégánk a jelentkezés után 2-3 napon belül felveszi Veled a kapcsolatot. Átbeszélitek a részleteket és le egyeztetitek a személyes találkozó időpontját, ahol a kutyussal együtt várunk Benneteket a jelentkezés után 1 héten belül. Továbbá kiállításra kerül az átutalásos számla a teszt díjáról (8.000.- Ft), melyet e-mailben küldünk el Nektek.