Alapfokú tanfolyam

Ha irigykedve nézed azokat, akik kutyusukkal együtt tudnak menni nyaralni, utazni, társaságba. Ha többé te sem szeretnéd otthon hagyni amiatt, mert félsz, hogyan fog viselkedni a vonaton, szállodában, pedig szívesen magaddal vinnéd, akkor gyere el, nem varázslat, csak egy kis tanulás kell hozzá. 🙂

Miről szól az alapfokú tanfolyam?

 

Az alapfokú tanfolyam célja, hogy a Gazdik megtanulják a kutya-kommunikáció, kutya-gondolkodás alapjait és felismerjék saját szerepüket a Kutya nevelésében, azaz megismerjék a Tükör módszert. A megszerzett tudás fényében, oktatói segítséggel és pozitív megerősítéssel (kliker) megtanítsák kedvenceiknek az alapvető feladatokat, és elkezdjenek dolgozni a helyes rangsor felállításán.

A tanfolyam 1. órája egy Kutya nélküli, tantermi, elméleti foglalkozás, melynek anyaga az Ember és Kutya viszonya. Az előadás nyitott, el lehet hozni a családot, barátokat, érdeklődőket.

Az óra menete?

A tanfolyam elején a kutyákat méretük és habitusuk alapján maximum 8-10 fős csoportokba soroljuk a jelenlegi járványhelyzet miatt, és mindegyik csoport élére egy csoportvezető és egy segítő oktató kerül. A foglalkozásokon a kutyák póráz nélkül dolgoznak, és a jól végzett munka jutalmaként nagyokat játszhatnak társaikkal (agresszív kutyák esetében a tanfolyamot megelőzően viselkedésterápián tudjuk segíteni szocializációjukat). A tananyagot kiadott menetrenddel tesszük könnyen követhetővé.

A tanfolyam záró vizsgával végződik. A vizsgát követően alkalom nyílik a középfokú tanfolyam elvégzésére.

TANANYAG:

– szocializáció, beilleszkedés a Kutya-közösségbe

– viszonyrendezés alapjai pozitív megerősítéssel
– koncentráció, figyelem felépítése
– tanítási módszerek elsajátítása
– séta laza pórázon
– ültetés, fektetés, helyben maradás
– behívás
– kínált és talált élelemről való letiltás
– Kutyás eszközök szakszerű használata
– városi közlekedés, ingerhez szoktatás
– válasz a Gazdik kérdéseire, javaslat az egyéni problémák megoldására
– elmélet: a Kutya származása, viselkedése, hogyan legyünk jó Gazdái, miért fogadjon szót nekünk. Hogyan alakítsuk ki kutyusunkkal a megfelelő kapcsolatot?

Jelentkezési feltétel: 6 hónapos kortól. A kutyusnak legyen érvényes veszettség elleni oltása. 

Tanfolyami időpontok: 

+1 alkalom elmélet, otthon videó anyag formájában megnézhető.

– 1. gyakorlati óra: 2024.03.24. vasárnap 9:00-10:30.  Összesen 10 alkalom!

– VIZSGA 11. GYAKORLATI ALKALOM! VIZSGADÍJ: 8.000.- Ft.

Az időpontok az időjárás viszontagságait figyelembe véve változhatnak. Egyeztetjük előre a csoporttal!

A tanfolyam díja: 65.900.- Ft. Igény esetén két részletben is fizethető: beiratkozáskor 45.000.- Ft és az 5. óráig 25.900.- Ft.  
Vizsgadíj: 8.000.- Ft (tartalmazza az oklevelet, a vizsga szervezést, a vizsgáztatás díját). 
ELŐJELENTKEZÉSI AKCIÓ! Alapfokú tanfolyam 65.900.- Ft helyett 54.900 Ft! Akció érvényes: szabad helyek függvényében!

Amire szükséged lesz: Finom, vizes alapú, könnyen, rágás nélkül lenyelhető jutalomfalatok (pl. sajt, virsli, párizsi, főtt hús stb.), klikker, sétáltatós felszerelés: nyakörv vagy hám + póráz (min. 1,2m), időjárásnak megfelelő öltözék.

A tanfolyam időtartama: A tanfolyam 10+1 héten keresztül, heti 1×1,5 órát tart, melynek keretében konzultációs lehetőséget biztosítunk a gazdáknak, szocializációs és tanulási lehetőséget a kutyáknak. Közös munkával, játékokkal, sok beszélgetéssel és otthoni feladatokkal adva át a kutyás élet alapjainak megteremtéséhez szükséges szemléletet.

Helyszín: 5350 Tiszafüred, Mancsos Pancsoló

Bővebb információ:   Faragó Mariann  +36301835305 vagy info@tiszafuredikutyasuli.hu

Gondold át mielőtt jelentkezel...

Neked való, ha egyet értesz ezekkel

Nem neked való, ha így gondolkdosz

Jelentkezés az Alapfokú tanfolyamra

Ha szeretnél részt venni kutyusoddal a tanfolyamon kérlek először töltsd ki a jelentkezési lapot, ahol meg tudod adni a  kutyusod adatait is. FONTOS! A tanfolyamra a jelentkezés, akkor válik véglegessé, ha a tanfolyam díj befizetésre került.  
Kollégánk a jelentkezés után 2-3 napon belül felveszi Veled a kapcsolatot. Átbeszélitek a részleteket és le egyeztetitek a személyes találkozó időpontját, ahol a kutyussal együtt várunk Benneteket a jelentkezés után 1 héten belül. Továbbá kiállításra kerül az átutalásos számla, melyet e-mailben küldünk el Nektek. Az összeget a beiratkozás napáig kell elutalni.  Ez azért fontos, mert a tanfolyamainkra folyamatos a túl jelentkezés. Így akik időben jelentkeznek és beiratkoznak biztosított a helyük a tanfolyamra.