Kölyök tanfolyam

A kölyökkutya a szivacskorszakában a legfogékonyabb a világra. Kitűnő, de általában kihasználatlan lehetőséget jelent ez a kutya képességeinek kifejlesztésére, kiaknázására! Kölyökkutya-tanfolyamunk ennek a korszaknak az előnyeire építve, 3-6 hónapos kutyáknak és gazdáinak segít kialakítani a mindenki számára kívánatos szokásokat.

Miről szól a kölyök tanfolyam?

A tanfolyamon a kölyökkutyák nevelésében adunk segítséget, illetve a kiskutyák megismerkedhetnek fajtársaikkal, így elkerülhető, hogy felnőve agresszióval forduljanak egymás felé. Emellett van alkalmuk alaposan elfáradni a sok játékban, így odahaza már csak aludni szeretne majd.  Márpedig, mint tudjuk, “a fáradt kutya a boldog kutya”. 

A tanfolyam 1. órája egy Kutya nélküli, tantermi, elméleti foglalkozás, melynek anyaga az Ember és Kutya viszonya. Az előadás nyitott, el lehet hozni a családot, barátokat, érdeklődőket.

Az óra menete?

A tanfolyam elején a kutyákat maximum 10 fős csoportokba soroljuk, és mindegyik csoport élére egy csoportvezető és egy segítő oktató kerül. A foglalkozásokon a kutyák póráz nélkül dolgoznak, és a jól végzett munka jutalmaként nagyokat játszhatnak társaikkal. A tananyagot kiadott menetrenddel tesszük könnyen követhetővé.

Tapasztalataink alapján a kölyök kutya-tanfolyam után a legtöbb esetben az alapfokú tanfolyam elvégzése sem szükséges. Kutyák és gazdáik általában érettek a középfokú tanfolyamra. 

A tanfolyam záró vizsgával végződik. Ugyan az, mint az alapfokú tanfolyam vizsgája.  A vizsgát követően alkalom nyílik a középfokú tanfolyam elvégzésére.

TANANYAG:

1. Kölyökkor sajátosságai

– szobatisztaság kérdése
– durva játék, harapdálás, felugrálás kezelése
– zavaró, félelmetes ingerekhez szoktatás (ismeretlen tárgyak, zajok és felületek)
– oltási program
– etetés 
– fürdetés
– körömvágás

2alapfokú tanfolyam anyaga:
– szocializáció és beilleszkedés a Kutya-közösségbe
– viszonyrendezés alapjai
– koncentráció, figyelem felépítése
– tanítási módszerek elsajátítása
– séta laza pórázon
– ültetés, fektetés, helyben maradás
– behívás
– kínált és talált élelemről való letiltás
– Kutyás eszközök szakszerű használata
– városi közlekedés, ingerhez szoktatás
– válasz a Gazdik kérdéseire, javaslat az egyéni problémák megoldására
– elmélet: a Kutya származása, viselkedése, hogyan legyünk jó Gazdái, miért fogadjon szót nekünk, hogyan alakítsuk ki a megfelelő kapcsolatot a kutyánkkal.

Jelentkezési feltétel: 3 hónapos kortól lehet, 6 hónapos korig. A kiskutyának rendelkeznie kell minimum 2 kombinált oltással, féreghajtással, kullancs elleni és lehetőleg kennelköhögés elleni védelemmel is! Beiratkozáskor ellenőrizzük!

Tanfolyami időpontok: 

+1 alkalom elmélet, otthon videó anyag formájában megnézhető.
– 1. gyakorlati óra: 2024.03.23. szombat 16:00-17:30. Összesen 10 alkalom!
Vizsgadíj: 8.000.- Ft (tartalmazza az oklevelet, a vizsga szervezést, a vizsgáztatás díját). 
ELŐJELENTKEZÉSI AKCIÓ! Kölyök tanfolyam 65.900.- Ft helyett 54.900 Ft! Akció érvényes: szabad helyek függvényében!

– VIZSGA 11. GYAKORLATI ALKALOM! VIZSGADÍJ: 8.000.- Ft.

Az időpontok az időjárás viszontagságait figyelembe véve változhatnak. Egyeztetjük előre a csoporttal!

A tanfolyam díja: 65.900.- Ft. Igény esetén két részletben is fizethető: beiratkozáskor 45.000.- Ft és az 5. óráig 25.900.- Ft.  

Amire szükséged lesz: Finom, vizes alapú, könnyen, rágás nélkül lenyelhető jutalomfalatok (pl. sajt, virsli, párizsi, főtt hús stb.), klikker, sétáltatós felszerelés: nyakörv vagy hám + póráz (min. 1,2m), időjárásnak megfelelő öltözék.

A tanfolyam időtartama: A tanfolyam 10+1 héten keresztül, heti 1×1,5 órát tart, melynek keretében konzultációs lehetőséget biztosítunk a gazdáknak, szocializációs és tanulási lehetőséget a kutyáknak. Közös munkával, játékokkal, sok beszélgetéssel és otthoni feladatokkal adva át a kutyás élet alapjainak megteremtéséhez szükséges szemléletet.

Helyszín: 5350 Tiszafüred, Mancsos Pancsoló

Bővebb információ:   +36301835305 vagy info@tiszafuredikutyasuli.hu

Gondold át mielőtt jelentkezel...

Neked való, ha egyet értesz ezekkel

Nem neked való, ha így gondolkdosz

Jelentkezés a Kölyök tanfolyamra

Ha szeretnél részt venni kutyusoddal a tanfolyamon kérlek először töltsd ki a jelentkezési lapot, ahol meg tudod adni a  kutyusod adatait is. FONTOS! A tanfolyamra a jelentkezés, akkor válik véglegessé, ha a tanfolyam díj befizetésre került.  
Kollégánk a jelentkezés után 2-3 napon belül felveszi Veled a kapcsolatot. Átbeszélitek a részleteket és leegyeztetitek a személyes találkozó időpontját, ahol a kutyussal együtt várunk Benneteket a jelentkezés után 1 héten belül. Továbbá kiállításra kerül az átutalásos számla, melyet e-mailben küldünk el Nektek. Az összeget a beiratkozás napáig kell elutalni.  Ez azért fontos, mert a tanfolyamainkra folyamatos a túl jelentkezés. Így akik időben jelentkeznek és beiratkoznak biztosított a helyük a tanfolyamra.